جنس رزا تقریباً دارای 100 گونه است که به طور گسترده در اروپا، آسیا، خاورمیانه و آمریکای شمالی پراکنده شده اند و گلهای آن در رنگهای مختلف معطر و از نظر شکل و اندازه ظریف و زیبا هستند.
امروزه گل محمدی خشک غنچه علاوه بر اینکه از نظر اقتصادی مهم ترین جنس باغبانی زینتی است به عنوان گیاهان زینتی به طور گسترده در جهان رشد می کند.
آنها به عنوان گیاهان زینتی باغ و گل های شاخه بریده بسیار محبوب هستند.
علاوه بر این، خواص دارویی، یعنی.
اخیراً برای این گیاه ضد اچ آی وی، ضد باکتری، ضد عفونی کننده، آنتی اکسیدان، ضد ویروسی، تقویت کننده جنسی، ضد سرفه، خواب آور، ضد دیابت، شل کننده زنجیر تراشه و مقوی قلب، کبد، معده و رحم گزارش شده است.
تقاضای آن را بیشتر افزایش می دهد.
علاوه بر این، نقش مهمی در صنعت آرایشی و بهداشتی نیز دارد.
به ویژه در صنایع غذایی، گل های رز ارگانیک کشت شده به عنوان گل های خوراکی شناخته می شوند و از ترکیبات فنلی استخراج شده از این گیاه برای تهیه چای و نوشیدنی های کاربردی استفاده می شود که اثرات مفیدی بر سلامت انسان دارند.
با توجه به اینکه گیاهان معطر دارویی مانند گل رز که می توانند به عنوان چای استفاده شوند، در طی این فرآیندها تحت تیمارهای حرارتی قرار می گیرند، شناسایی شرایط بهینه برای استخراج ترکیبات فنلی از گل رز، به دلیل استفاده از گیاهان طبیعی و عملکردی حائز اهمیت است.
مواد به دست آمده از گل های آن همچنین اسانس های استخراج شده از گل های رز از مواد مهم برای صنعت عطرسازی هستند.
علاوه بر تمام اطلاعات مفید در مورد این گیاه، گلهای رز تازه بسیار حساس هستند و علیرغم استفاده از بهترین مواد شیمیایی برای افزایش عمر گلدان، نمی توانند زیبایی و ظاهر تازه خود را برای مدت طولانی حفظ کنند.
مقدار قابل توجهی از گل های رز به دلیل کوتاه بودن دوره گلدهی و تعداد زیاد گل، مدت زیادی تا زمان تقطیر منتظر می مانند.
بسته به زمان انتظار گلبرگ ها نه تنها عملکرد اسانس کاهش می یابد، بلکه کیفیت آن نیز کاهش می یابد.
رنگ که یکی از پارامترهای کیفی برای مشتریان است، یک پدیده ادراکی است که به ناظر و شرایط بستگی دارد.
کرامر اظهار داشت که ظاهر محصول معمولاً تعیین کننده پذیرش یا رد یک محصول است.
بنابراین، رنگ سطح غذا اولین معیار کیفیتی است که توسط مصرف کنندگان ارزیابی می شود و برای پذیرش محصول بسیار مهم است.