نگرش ما نسبت به آب نبات – “اگر طعم آن خوب باشد، نمی تواند سالم باشد” – به موضع خالصانه جامعه نسبت به لذت خیانت می کند.
شکر پنیر اردبیل برای بیماری های مختلف از جمله بیش فعالی در کودکان مقصر شناخته شده است.
با این حال، کارآزماییهای بالینی این موضوع را تایید نکردهاند
آب نبات – شیرینی و شکلات – یک اختراع اخیر نیست: اعراب باستان، چینی ها و مصری ها میوه ها و آجیل ها را در عسل شیرین می کردند و آزتک ها از دانه های درخت کاکائو نوشیدنی شکلاتی درست می کردند.
امروزه، آمریکایی ها به طور متوسط سالانه با 5.4 کیلوگرم آب نبات شکر و 6.5 کیلوگرم شکلات برای هر نفر خوشحال می شوند.
از آنجایی که آب نبات برای قرن ها وجود داشته است، ما حدس زدیم که نمی تواند کاملاً ناسالم باشد. ما تصمیم گرفتیم بررسی کنیم که آیا مصرف آب نبات با طول عمر مرتبط است یا خیر.
آزمودنیها از مطالعه سلامت فارغالتحصیلان هاروارد بودند، یک مطالعه در حال انجام بر روی مردانی که بین سالهای 1916 تا 1950 وارد دانشگاه هاروارد میشدند.
ما 7841 مرد را بدون بیماریهای قلبی عروقی و سرطان وارد کردیم، که به یک نظرسنجی سلامت در سال 1988 پاسخ دادند و اطلاعاتی در مورد مصرف آب نبات ارائه کردند.
ما در مورد میانگین تعداد وعده های شیرینی خورده شده در سال گذشته پرسیدیم.
گزینه های پاسخ از “تقریبا هرگز” تا “6+ در روز” متغیر بود.
در تحلیلها، ما مردانی را که «تقریباً هرگز» پاسخ دادند، غیرمصرف آب نبات در نظر گرفتیم.
در این نظرسنجی در مورد سایر عادات بهداشتی نیز سؤال شد (جدول را ببینید).
ما برای مردانی که تا پایان سال 1993 فوت کرده بودند گواهی فوت گرفتیم. پیگیری مرگ و میر بیش از 99٪ کامل بود.
جدول 1 ویژگی های مصرف کنندگان و غیر مصرف کنندگان آب نبات را مقایسه می کند.
ما از رگرسیون خطرات متناسب کاکس برای تخمین خطرات نسبی مرگ و میر مرتبط با مصرف آب نبات استفاده کردیم.
ما در ابتدا سن را تنظیم کردیم و به علاوه سایر عادات بهداشتی را در مدلهای چند متغیره در نظر گرفتیم (جدول را ببینید).
هم عادت سیگار و هم مدت زمان سیگار کشیدن در مدلهای چند متغیره گنجانده شد، با مدت زمان صفر سال به مردانی که در ابتدا سیگار نمیکشیدند.